Je bent hier:

Op Goede Grond

Op Goede Grond

Op Goede Grond kweekt oude fruitrassen zonder enige bemesting of bespuiting maar gewoon door een mooi ecologisch evenwicht te verzorgen op het terrein. De wijze waarop de bomen gekweekt worden wordt “permacultuur” genoemd. Tussen de bomen groeien fruitstruiken, allerhande bessen, frambozen verschillende rassen bramen, en allerlei kruiden en meerjarige eetbare planten, die ook te koop zijn. Er wordt nauwelijks gesnoeid aan de bomen waardoor ze hun natuurlijke vorm behouden. Het geheel oogt als een natuurgebied, maar alles wat er groeit is te koop.

Het hele jaar door bent u welkom voor een rondleiding door de kwekerij. Dit is gratis voor leden van Velt.

Vanaf oktober worden de planten uitgespit voor de verkoop. Dit gebeurt tot de knoppen weer gaan zwellen, maar de beste tijd om bomen en struiken te planten is van half oktober tot eind december. U kunt per mail een afspraak maken om uw planten uit te zoeken. Deze kunnen dan direct uitgespit worden en meegenomen, maar u kunt ze ook labellen en later op komen halen, of ze laten bezorgen. Bij iedere boom krijgt u schimmeldominante compost, geënt met miccorizae, om de boom een goede start te bezorgen. Velt-leden krijgen een zakje zaad voor bij de boomspiegel om de grond om de boom te bedekken met planten waar de boom zich prettig bij voelt (gilde-planten).

Voor de mensen met geduld biedt Op Goede Grond babybomen en bosjes bomen aan. Voor informatie over deze projecten kunt u op de site www.op-goede-grond.nl terecht.
 


Voordeel als Velt-lid

  • gratis rondleiding op de kwekerij en/of gratis zakje zaad (gilde-planten) bij aankoop (zie beschrijving hierboven). 

Wil je ook van dit voordeel genieten? Sluit je aan bij Velt. Als Velt-lid krijg je niet alleen hier korting, maar ook in nog ruim 100 andere voordeelpunten in Vlaanderen en Nederland!


Contacteer Op Goede Grond


Waar geniet je nog voordelen als Velt-lid?

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid