Je bent hier:

Hoeve De Hagepoorter (Zerkegem)

Hoeve De Hagepoorter (Zerkegem)

Kom tot rust in deze gerestaureerde hoevegebouwen uit de 18de en 19deeeuw met een unieke ligging in de dorpskern van Zerkegem, omgeven door weiland en akkerland. De aanwezigheid van veel kleine landschapselementen zoals hagen, heggen, knotwilgen, boomgaard en veedrinkpoel nodigt uit tot natuurobservatie.

Vakantiewoningen voor 2 tot 7 personen. Een ideale uitvalsbasis om zowel Brugge als de kust te ontdekken. Het Brugse Ommeland biedt alles voor een actieve vakantie.

“In samenwerking met de vzw Regionaal Landschap "Houtland" wilden wij ons steentje bijdragen om de soortenrijkdom of biodiversiteit te ondersteunen. Naast de haag met streekeigen plantgoed (meidoorn, sleedoorn, hondsroos, haagbeuk, hulst) werd een nieuwe hoogstamboomgaard met oude fruitrassen aangelegd waar houtlandschapen grazen. Dit oude schapenras behoort tot het levend erfgoed van onze streek.

Verder werd het bestaande bestand aan knotwilgen uitgebreid met het oog op de houtoogst voor ons CO2-neutrale verwarmingssysteem. Een nieuw gegraven veedrinkpoel zorgt voor nieuwe levenskansen voor de bedreigde amfibieën (kikkers, padden en salamanders).”


Voordeel als Velt-lid

  • 10% korting op de huur van een vakantiewoning

Wil je ook van dit voordeel genieten? Sluit je aan bij Velt. Als Velt-lid krijg je niet alleen hier korting, maar ook in nog ruim 150 andere voordeelpunten in Vlaanderen en Nederland!


Contacteer Hoeve De Hagepoorter

 


Waar geniet je nog voordelen als Velt-lid?

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid