Je bent hier:

Waarom lokale producten?

Waarom lokale producten?

Mochten alle Britten kiezen voor biologische voeding, die in hun nabije omgeving is geteeld en die ze te voet, per fiets of met de bus zijn gaan inkopen, dan kan er in het Verenigd Koninkrijk ruim 6 miljard euro aan milieukosten worden bespaard. De grootste bijdrage aan deze besparing (3 miljard euro) levert lokale productie en consumptie van voeding.

Door voedsel te produceren en te consumeren binnen een straal van 20 km kan heel wat vervuilend wegtransport achterwege blijven. Peruaanse asperges leggen 10.500 km af terwijl we jaarlijks 2 tot 3 maanden lang kunnen genieten van Belgische asperges.

Waarom lokale producten? (Foto: Liz West)

Niet alleen het aantal kilometers weegt op ons milieu, ook de aard van het transportmiddel. Bananen en citrusvruchten maken een rit per boot en vrachtwagen. Verse, snel bederfelijke groenten en fruit worden met het vliegtuig getransporteerd. De CO2-uitstoot van een vliegtuigrit is het grootst, de emissie van boottransport is kleiner dan van vrachtwagens.

Je vindt lokale boerderijwinkels op www.fermweb.be en www.biogenietengids.be. Info over Voedselteams vind je op www.voedselteams.be.

(C) Foto: Liz West

.

Lekker ecologisch!

Bestel Lekker ecologisch


Stel je vraag aan Velt

Facebookgroep van Velt

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid