WEBWINKEL
 

Je bent hier:

Zijn kamerplanten ecologisch?

Zijn kamerplanten ecologisch?

De kamerplanten die verkocht worden, zijn helemaal niet ecologisch gekweekt. In de sierteelt gebruikt men nog altijd heel wat soorten giftige sproeistoffen. Zeker bij kamerplanten, omdat die in ons klimaat onnatuurlijk gekweekt worden.

Kamerplanten zijn meestal tropische of subtropische planten die buiten bevriezen. We zetten ze in een pot en dat is een onnatuurlijke omgeving. Wil je toch graag groen in je huis, dan kan het niet anders.

Heel wat kamerplanten die mensen cadeau geven, hebben een kort leven, omdat de juiste zorg ontbreekt: te veel of te weinig water, te veel of te weinig licht etc. De meeste kamerplanten worden gekweekt om weg te gooien.

Veel kamerplanten kun je zelf kweken.

  • Je kunt planten scheuren als er aan de voet jonge plantjes groeien. Vaak wordt de pot van vele planten te klein en dan moet je sowieso scheuren. De jonge plantjes worden dan weggegooid of in het beste geval weggegeven.
  • Je kunt ook stekjes nemen en die in een potje water zetten, zodat er wortels groeien. Van heel wat vetplanten kun je de stekken zo planten.
  • Sommige kamerplanten vormen uitlopers met daarop jonge planten, zoals dat bij aardbeien gebeurt.

Meer weten over ecologisch tuinieren?

Stappen naar een ecologische tuinOnkruidboek

Of waarom geen lid van Velt worden? Voor slechts 35 euro ontvang je 6 keer per jaar ons ledentijdschrift Seizoenen en geniet je van tal van andere voordelen. Ontdek het hier.


Heb je nog een vraag voor ons?

     Sponsors

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid