Je bent hier:

Het Landbouwschakelspel

Het Landbouwschakelspel

In het Landbouwschakelspel zoeken we naar de weg naar een duurzame landbouw door schakels te leggen en verbanden te zoeken. De rol van de boer en van de consument wordt duidelijk door het spelen van actiekaarten. Het spel wordt gespeeld in groepjes van drie tot vijf spelers.

Dit spel puzzelt aan de verbondenheid tussen landbouw en natuur,  plant en dier én consument en boer. Via dit spel vullen we de weg naar duurzame landbouw en duurzame voedselconsumptie concreet in. De basis van het ecosysteem wordt gevormd door basisschakels: water, lucht... Zij vormen het uitgangspunt waarin de levende schakels al of niet kunnen leven.

Deze levende schakels zijn heel divers: mensen, dieren, micro-organismen en planten komen aan bod. In een eerste fase zoeken en verwoorden de leerlingen verbanden tussen basis- en levende schakels. In elke beurt wordt de leerling ook geconfronteerd met de impact van een actie, ondernomen door consument of boer. Bij elke actie ondernomen door de boer wordt vermeld of de actie nooit, soms of vaak gebeurt op een gangbaar en een biologisch bedrijf. Zo gaan we samen op weg naar duurzaamheid, naar ecologisch leven en telen.


Bekijk andere educatieve pakketten van Velt voor het secundair onderwijs

.
Het Landbouwschakelspel

Sponsors

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid