Je bent hier:

Bio met Klasse

Bio met Klasse

Deze zeer volledige lesmap van Bio met Klasse maakt je wegwijs in de wereld van de biolandbouw en -voeding. Via tal van kant-en-klare lessenpaketten, interactieve opdrachten en achtergrondinformatie krijgen de leerlingen de nodige bagage om deze materie te bevatten. Er zijn introductielessen ter kennismaking met de biosector en project- en themalessen voor meer verdieping.


De lesmap 'Wegwijs'

  1. Inleidend gedeelte: Een inleiding vóór je je in de lessen verdiept. Je krijgt een overzicht over het geheel door middel van de inhoudstafel en een 'wegwijsgedeelte. Vervolgens vind je achtergrondinformatieover 'biolandbouw, motor van duurzame landbouw' en 'ervaringsgerichtleren'. 
  2. Introlessen: Voor elke graad een introles. Je vindt voor elke les een gids voor de leerkracht en fiches en werkbladen voor de leerlingen.
  3. Project- en themalessen: Zoom in op verschillende thema's met kant-en-klaar lesmateriaal. Je vindt telkens een gids voor de leerkracht en werkbladen voor de leerlingen.
  4. Bijlagen: Ondersteunende documenten, lijsten en lesaanvullingen. Met eenbioboerenlijst, recepten, info over aansluiting bij vakken envakoverschrijdende eindtermen, een bibliografie, begrippenlijst enlandbouwschakels. 

Aanvullend lesmateriaal


Bekijk andere educatieve pakketten van Velt voor het secundair onderwijs

.
Bio met Klasse

Sponsors

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid