Boterhammen saaie kost? Niet met ecologische groentespreads! Dit heerlijke broodbeleg is niet alleen lekker en gezond, het is ook zacht voor het milieu.

Kiezen voor de Velt-groentespreads, is kiezen voor lekker, gezond én ecologisch koken. 

  • Elk seizoen weer anders

Onze groentespreads maken we met seizoensgroenten: groenten van bij ons, lokaal gekweekt op het ritme van de seizoenen die zorgen voor kleur, smaak en variatie op je brood. En daar is de planeet ons dankbaar voor, want transport en energieverbruik worden tot een minimum beperkt. 

  • Voedsel is te waardevol om weg te werpen

Ook restjes zijn meer dan welkom op ons brood. Een paar gekookte wortelen, wat geraspte rode biet, het groen van de prei: ze vormen stuk voor stuk de basis van verrassend lekker broodbeleg en geven zo voedselverspilling geen kans. 

  • Van vleeseter tot flexitariër:

Minder vlees op je boterham is goed voor het milieu én voor je lijf. Bang om de filet américain, kipsalade of paté te moeten missen? Niet nodig. Je maakt in een wip een veggie versie van je favoriete beleg. Peulvruchten en vleesvervangers zijn echte kameleons als het gaat om het imiteren van een stevige beet. 

  • Bioproducten voor minder pesticiden

 Onze spreads zijn gemaakt van volwaardige biologische ingrediënten en we smeren ze ook het liefst op een biologisch broodje. Geen zin in brood? Je kan de spreads ook verwerken in tal van lekkere maaltijden. 

  • Zelf bereid in plaats van kant-en-klaar

Door zelf je broodbeleg te maken weet je perfect wat je eet. Ook de kleinste broodeters smullen van onze spreads. Laat ze gerust mee aan de slag gaan in de keuken. Zo leren ze de seizoensgroenten beter kennen en ontwikkelen ze zonder vooroordelen hun eigen smaak. 

Interessante boeken over dit thema

Image
Velt-samentuin Koudenborm
Activiteiten over dit thema

De Velt-groepen organiseren heel wat workshops, lezingen en andere activiteiten over koken, tuinieren en meer. We verzamelen ze voor jou in een handige activiteitenkalender met kaart.

Image
Zaaien
Vraag het de expert (exclusief voor leden)

Heb je nog een vraag over dit thema en ben je lid van Velt? Dan kun je te rade gaan bij een van de Velt-experten.

Image
Veelgestelde vragen

Leden van Velt weten meer

Voor kennis en praktische tips over ecologisch tuinieren en koken moet je bij Velt zijn.

Geniet van deze schat aan informatie.

Word lid van Velt

Sponsors

Abonneer je op onze nieuwsbrief