Lunch
Hoofdgerecht
Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 pakjes tempé
  • 4 middelgrote uien, grof gehakt
  • 50 ml sojasaus
  • 100 ml groentebouillon
  • 200 ml appelstroop
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 laurierbladeren
  • 1 takje tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 takje bonenkruid (of 1 tl gedroogd kruid)
  • 1/2 el zwarte peper
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° Celsius.

Snijd de tempé in halvemaantjes of blokjes. Schik ze in een ovenschaal en meng de uisnippers, laurier, tijm en bonenkruid erdoor.

Klop stroop, sojasaus, olie en groentebouillon in een kom tot je een homogeen mengsel hebt. Giet dit over de tempé.

Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven. Roer na 10 minuten alles goed door elkaar.

Interessante boeken over dit thema

Image
koken

Ecologisch kokerellen doe je samen met Velt

Bij Velt blijft geen enkele ecokok op zijn/haar honger zitten. Als lid van Velt:

Ontdek meer over het lidmaatschap

Abonneer je op onze nieuwsbrief