Voorgerecht
Hoofdgerecht
Lunch
Ingrediënten
  • 50 g walnoten 
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 75 gr bloemknoppen en bloemen zoals pinksterbloem, raap-of koolzaad, paardenbloem, hondsdraf (een beetje), look zonder look, daslook... Pluk ze in je tuin of op een privédomein met toestemming.
Bereiding

Pureer de walnoten, citroen, olijfolie en 50 gr van de bloemen tot een crème. Snijd 25 gr van de planten heel fijn en meng ze door de crème. 

Erg mooi en lekker als aperitiefhapje, rol er kleine bolletjes van, die je nog eens door de overige bloemen rolt. Hierbij kan je ook andere eetbare bloemen gebruiken zoals madeliefje, vergeet-me-nietje, witte dovenetel. Op een toastje of als broodbeleg ook een lekkernij!

Interessante boeken over dit thema

Image
koken

Ecologisch kokerellen doe je samen met Velt

Bij Velt blijft geen enkele ecokok op zijn/haar honger zitten. Als lid van Velt:

Ontdek meer over het lidmaatschap

Abonneer je op onze nieuwsbrief