Met de Seizoenskeuken maakt Velt van elk seizoen een echt feest. We gaan zeven dagen lang aan de slag met overheerlijke zomergroenten en -fruit.

Op de vierde dag maken we prinsessenbonen op zijn Italiaans klaar met gegrilde aardappelspiesjes.

Wil je de recepten van de Seizoenskeuken zeven dagen lang ontvangen in je mailbox? Abonneer je gratis.

Prinsessenbonen op zijn Italiaans

Bereidingstijd: 30 min

Ingrediënten:

  • 400 g dunne prinsessenboontjes
  • 2 sjalotjes
  • 6 gedroogde tomaten
  • 16 zwarte olijven
  • 200 g mozzarella
  • 4 takjes verse oregano
  • 2 takjes bonenkruid
  • ca. 2 el vinaigrette
  • 1 el olijfolie 

Bereiding:

Maak de boontjes schoon, maar breek ze niet. Stoom de boontjes beetgaar. Snipper intussen de sjalotjes en de gedroogde tomaten. Verwarm de olijfolie en fruit de sjalot samen met de kruiden (verwijder de stengels) en de tomatensnippers. Voeg de beetgare, warme boontjes vervolgens bij de sjalot met tomaat. Roer ook de olijven en de vinaigrette door de groenten en verwarm het geheel nog even zachtjes. Snijd intussen de mozzarella in kleine dobbelsteentjes. Schep de groenten op een serveerschaal of op de borden en bestrooi met de kaas. Serveer warm.

Gegrilde aardappelspiesjes

Bereidingstijd: 25 min en 2 u marineertijd

Ingrediënten:

  • 20 nieuwe aardappeltjes van gelijke grootte
  • 1 teentje look
  • ca. 3 dl olijfolie
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 takje verse dragon
  • peper en zout

Bereiding:

Schrob de ongeschilde aardappeltjes goed schoon. Kook ze vervolgens bijna gaar. Snipper de dragonblaadjes. Meng in een ondiepe ovenschaal de olie met de geperste look en de kruiden. Rijg de aardappelen aan satéstokjes en laat ze minstens 2 uur marineren in de kruidige olie. Plaats de ovenschaal met de spiesjes onder de grill (ca. 10’). Draai ze af en toe en bedruip ze indien nodig met de marinade. Laat de aardappelspiesjes even uitdruipen voor je ze serveert.

Tip 1: de marinade kun je nog verwerken in een vinaigrette of gebruiken om een gerecht in te stoven.
Tip 2: om verschroeien te voorkomen, week je houten satéstokjes het best 1 tot 2 uur in water.

 

SeizoenenIn ons tweemaandelijks magazine Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch leven, koken en tuinieren.

Als lid van Velt ontvang je Seizoenen zes keer per jaar in de brievenbus of inbox. Zo kan je telkens naar hartelust grasduinen in ons magazine en eco-inspiratie opdoen. Wil je graag Velt-lid worden, klik dan hier.

Benieuwd naar een nummer van Seizoenen?

Vraag gratis je proefnummer aan.