De herfst is het seizoen van de gezelligheid. En wat is er gezelliger dan lekker eten? Probeer zeker eens deze boerenkoolsalade met barbecuekikkererwten.

Ingrediënten

  • 400 g boerenkool
  • 200 g gekookte kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 tl sambal
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 100 ml sojaroom
  • peper
  • zout

Aan de slag

Rits de boerenkool van de stengel. Was de blaadjes grondig en snijd ze in fijne reepjes.

Bak de kikkererwten in olijfolie met de tomatenpuree, het kerriepoeder, het paprikapoeder, de ahornsiroop, de sambal, de sojasaus en het knoflookpoeder tot ze knapperig worden. Zet het vuur uit.

Voeg de boerenkool en de room toe aan de kikkererwten. Breng op smaak met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

Garneertip
feta, gedroogde veenbessen, rode uiringen, geroosterde pecannoten.


Check Lekker gesmeerd voor meer recepten

Lekker gesmeerd (cover)

Maak zelf de lekkerste groentespreads met Lekker gesmeerd: verantwoord, gezond en barstensvol smaak.

Weet jij soms niet meer wat je op je boterhammen moet smeren? Of ben je op zoek naar een leuk aperitiefdipje? Lekker gesmeerd biedt de oplossing. 

Van artisjok-linzenspread, over buffalo bloemkool en knolselderijboter, tot bij satésalade en zoete wortelpasta. Dankzij onze 50 favoriete recepten voor groentebeleg hoef je nooit meer te kiezen voor saai of kant-en-klaar. Want groentespreads zijn niet alleen lekker, ecologisch en goed voor je lijf, je maakt ze ook nog eens klaar in een wip.

Zin om zelf wat te bedenken met de oogst van het moment of een restje groenten uit de koelkast? We verklappen hoe je in 7 stappen je eigen spread creëert. Ook doen we in Lekker gesmeerd het unieke recept van vier bekende groentechefs cadeau en geven we tips om kinderen te laten smullen van groentebeleg.

Vanaf nu verloopt jouw ontbijt, lunch of aperitief lekker gesmeerd!

> Klik hier om je exemplaar te bestellen voor slechts € 20