Vanaf september zullen we elke maand een kort en krachtige Velt-tip geven. Die kan gaan over voeding, fruit, moes- en siertuin. De eerste tip gaat over het rijpen en bewaren van fruit. 

Fruit verspreidt tijdens het rijpen ethyleengas, dat is een heel natuurlijk verschijnsel. Dit gas activeert het rijpingsproces. Als je onrijp fruit samen met een rijpe banaan of een appel in een papieren zak stopt, wordt het sneller zacht. In gunstige omstandigheden bewaar je de meeste appelsoorten maandenlang. Peren zijn heel wat kwetsbaarder. Drogen, pasteuriseren, en verwerken tot sap, stroop, moes en jam zijn natuurlijke methodes om grote hoeveelheden vers fruit te bewaren voor later. Fruit wordt zelden diepgevroren, behalve klein fruit zoals aardbeien en bessen.

Ontdek Seizoenen voor meer tips

SeizoenenIn ons tweemaandelijks magazine Seizoenen brengen we telkens meer dan 50 pagina's over ecologisch leven, koken en tuinieren.

Hoe ontvang je Seizoenen?

Als lid van Velt ontvang je Seizoenen zes keer per jaar in de brievenbus of inbox. Zo kan je telkens naar hartelust grasduinen in ons magazine en eco-inspiratie opdoen. Wil je graag Velt-lid worden, klik dan hier.

Benieuwd naar een nummer van Seizoenen?

Vraag gratis je proefnummer aan.