Koken volgens het seizoen is logisch. Toch grijpen we nog vaak naar klassieke recepten. Met Kook het seizoen leert kok en Velt-medewerkster Leentje Speybroeck ons om echt aan de slag te gaan met de groenten die het seizoen biedt. En dat zijn er verrassend veel. De prachtige foto’s maken het boek tot zoveel meer dan een kookboek.

Leentje Speybroeck is gepassioneerd door verse groenten, liefst zelf geoogst vers van het veld. Koken doet ze dan ook vanzelfsprekend op het ritme van de seizoenen. Spruitjes als het vriest, bonen in de zomer. 

Velt volgde haar een jaar lang op de voet. Zo ontstond dit prachtige kookboek dat de karakteristieke kleuren en geuren van elk seizoen zo goed weergeeft. Voor elk seizoen koos Leentje vier typische groenten en een stuk fruit. Vanuit die vertrekbasis leert ze ons op een andere manier met groenten en seizoenen omgaan. De recepten bieden inspiratie om aan de slag te gaan met de vele andere seizoensgroenten.

Als toemaatje fantaseert ze voor elk seizoen op een toepasselijk thema. Wat dacht je van een groentebarbecue in de zomer? Of lekker fermenteren in de herfst? Kook het seizoen is beslist hét kookboek van deze tijd.

De troeven van Kook het seizoen?

  • Snelle gerechten, ideaal voor de dagelijkse keuken
  • Lekkere, voedzame gerechten met lokale ingrediënten 
  • Zoals elk Velt-boek ecologisch geïnspireerd voor een kleine voetafdruk

Technische gegevens

  • Titel: Kook het seizoen
  • Auteur: Leentje Speybroeck
  • ISBN: 9789492907028
  • Aantal pagina’s: 192
  • Ledenprijs: 27 euro
  • Boekhandelsprijs: 32,50 euro
  • Beschikbaar vanaf 12 november 2018