An van Elst en Tom de Jong wonen nu drie jaar in Almere (Nederland). Daar bouwden ze hun zelfvoorzienend paradijs in de vorm van een containerwoning. Wil jij dat ook doen? Volg dan deze tips:

 1. Zelf een voorziende woning bouwen is niet altijd een pretje. Veerkrachtig zijn is dus wel een vereiste. Er komt immers heel wat stress bij kijken en daar moet je mee om leren gaan.
   
 2. Wees ambitieus! An en Tom wilden zoveel mogelijk duurzaam bouwen en dat is grotendeels gelukt. “Al heeft het wel bloed, zweet en tranen gekost”, klinkt het.
   
 3. Wat ook helpt is een goeie dosis zakelijk instinct, weet het koppel. “Niet iedereen levert wat hij of zij belooft.”
   
 4. Ook een financiële buffer is nodig. Er vallen altijd dingen tegen en zo is je geld als snel op.
 5. Tot slot zeggen ze dat je in je droom moet blijven geloven. “Het hoeft ook niet allemaal meteen klaar te zijn. Ook wij blijven zoeken naar mogelijkheden om nog duurzamer te leven en te wonen.”

 

Meer weten?

SeizoenenIn ons tweemaandelijks magazine Seizoenen brengen we telkens meer dan 50 pagina's over ecologisch leven, koken en tuinieren.

Hoe ontvang je Seizoenen?

Als lid van Velt ontvang je Seizoenen zes keer per jaar in de brievenbus of inbox. Zo kan je telkens naar hartelust grasduinen in ons magazine en eco-inspiratie opdoen. Wil je graag Velt-lid worden, klik dan hier.

Benieuwd naar een nummer van Seizoenen?

Vraag gratis je proefnummer aan.