Ben jij of is jouw corona-bubbel dol op lekker koken en eten? Popel je om nieuwe recepten uit te testen met al die heerlijke herfst- en binnenkort wintergroenten? Wil je je liefsten verwennen met een echt feestmenu? Doe dan nu de bubbelkook en ontdek hoe leuk, leerrijk en bijzonder samen koken en eten is. Met onze zeven bubbelkook-tips vlieg je er vandaag nog in.

Tip 1.

Bekijk de afleveringen van Keukenpraatjes, de online kookbabbel van onze huiskok Leentje Speybroeck.

Vraag de recepten en spiekbladeren aan en improviseer erop los.

Maak van elk Keukenpraatje een weekchallenge voor je bubbel en daag elkaar uit om rond het thema van de week creatief aan de slag te gaan. Wie maakt de beste restjesburger? Wie brouwt het lekkerste aperitiefje? Wie improviseert als een pro met frigorestjes?

Tip 2.

Doe inspiratie op door lid te worden van de Facebookgroep Keukenpraatjes en deel daar je culinaire avonturen: www.facebook.com/groups/keukenpraatjes 

We doen er trouwens ook aan eerste hulp bij keukenongelukjes. Ook met een mislukt gerecht kan je dus in de Keukenpraatjes-groep terecht. 

Tip 3.

Leer de herfstgroenten door en door kennen door het herfstmenu van Velt thuis uit te testen. Elke dag een nieuw menu om U tegen te zeggen.

Deel niet alleen je kookkunsten, maar ook je kookavonturen, foto's en recepten via sociale media met de hashtag #bubbelkook.


foto: Leentje Speybroeck

Tip 4.

Ga aan de slag met de kookboeken van Velt en ontdek de wereld van de seizoensgroenten, bak taart en koekjes zonder suiker, maak je oogst in en verzin samen met je kids de lekkerste spreads om uit te pakken met een superdeluxe brooddoos.  

Tip 5.

Nog niet genoeg? Snuister eens op de Pinterestpagina van Keukenpraatjes. Daar verzamelen we de lekkerste recepten volgens thema. Als je zelf een Pinterestpagina aanmaakt, kan je daar al je favorieten bewaren en heb je meteen je persoonlijk online kookboek.

Tip 6.

Met al dat thuisblijven wat zin in een internationale sfeer? Dan is de reeks Culinaire Wereldreis van Weekend Knack een aanrader. Misschien kan je niet alleen je gerechten, maar ook de muziek en dresscode aanpassen? Of na de maaltijd samen een film kijken over of uit het land waar je die dag op reis bent?

Tip 7.

Nog niet geproefd van de improvisatiekeuken? Nu is het moment! Improvisatiekoken leert je te koken zonder recepten maar met je eigen creativiteit.  Onze improvisatiewijzer en de uitzending van Keukenpraatjes over dit thema leert je de kneepjes.