Door biologisch te eten en zich zo veel mogelijk met de fiets te verplaatsen, probeert Pieter zijn steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Maar soms vraagt hij zich af of dat voldoende is. 'Kan ik meer doen? En zo ja, hoe? Wel, ik ben heel blij dat ik sinds kort de Velt GOODPAY Prepaid Mastercard© gebruik. Zo wordt mijn spreekwoordelijk steentje net iets groter.

‘Oei, weer een nieuwe betaalkaart’, dacht ik. Toch liet ik me snel overtuigen om een Velt GOODPAY-kaart aan te vragen. Weet je waarom? Omdat ik zo Velt steun. Want voor iedere betaling met mijn kaart krijgt Velt € 0,05. En die hoef ik niet te betalen, die krijgt Velt van de kaartuitgever. Zo steun ik eigenlijk mijn favoriete goede doel zonder veel moeite en helemaal gratis.

Weg met pesticiden

Als ik mijn oude betaalkaart zou gebruiken, dan zou die € 0,05 telkens naar mijn financiële instelling gaan. Nu help ik Velt om te investeren in de vergroening van scholen, samentuinen, de campagne 2020pesticidevrij, ... Heel veel duurzame initiatieven die ik graag steun.

Betere planner

Dat de kaart gratis is (als ik ze minstens een keer per maand gebruik) en dat ik ze ook op het internet kan gebruiken, is mooi meegenomen. Wel moet ik beter plannen omdat het een prepaidkaart is. Ik moet de kaart dus eerst opladen voor ik geld kan uitgeven. En dat vergeet ik weleens … Ach, als het dat maar is. Wie weet breng ik zo wat meer structuur in mijn privéleven. Maar wat zeker is: met mijn Velt GOODPAY-kaart geef ik mee structuur aan die duurzame(re) samenleving waar ik van droom.


Vraag net als Pieter gratis je Velt GOODPAY-kaart aan via www.goodpay.coop/velt/nl.
 

Ook als je geen Velt-lid bent, kunt je een kaart aanvragen en Velt steunen.
 


(*) De Velt GOODPAY Prepaid Mastercard wordt uitgegeven door Prepaid Financial Services Limited overeenkomstig de licentie van Mastercard International Incorporated. Prepaid Financial Services Limited wordt gereglementeerd en gemachtigd door de Financial Conduct Authority, registratienummer 900036. Maatschappelijke zetel: Fifth Floor, Langham House, 302-308 Regent Street, London, W1B 3AT, Verenigd Koninkrijk.

(C) Foto: Aikon Producties