Je bent hier:

Nieuws

Herfstkeuken: maandag

Tijdens Kook de herfst maakt Velt, de Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, van de start van de herfst een echt feest. We gaan aan de slag met overheerlijke herfstgroenten en -fruit. Vandaag op het menu o.a. libanese salade.

Lees meer

Herfstkeuken: wat maken we?

Vier je volgende week mee met onze herfstkeuken? We gaan aan de slag met overheerlijke seizoensgroenten en maken daarmee heerlijke gerechten. Hieronder vind je alvast het menu. Wil je graag elke dag het menu (met daarbij de recepten) in je mailbox ontvangen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Lees meer

Velt start samenaankoop fruitbomen in Brussel

Woon je in Brussel en heb je nog geen fruitboom in jouw stadstuin? Of wil je er graag nog meer bij? Dan is dit jouw kans! Want Velt organiseert een samenaankoop van fruitbomen en -struiken voor alle Brusselaars

Lees meer

Kook het seizoen: herfstgroenten

Vier je mee met onze herfstkeuken? Volgende week krijg je elke dag fantastische kooktips in je mailbox. We gaan aan de slag met overheerlijke seizoensgroenten en maken daarmee heerlijke gerechten.

Lees meer

NIEUW: nooit meer saaie boterhammen met ‘Lekker gesmeerd’

Weet jij ook niet meer wat je tussen je boterhammen moet steken? Niet gevreesd. Velt lanceert een nieuw kookboek ‘Lekker gesmeerd’. Dankzij onze 50 favoriete recepten voor groentebeleg hoef je nooit meer te kiezen voor saaie boterhammen of een kant-en-klaar belegd broodje.

Lees meer

Stad Gent en Velt brengen plukplekken in kaart

De Stad Gent en Velt lanceren een digitale kaart met publieke en semipublieke plukplekken waar buurtbewoners gratis fruit mogen plukken. In Gent zijn er op dit moment meer dan 30 plukplekken - goed voor meer dan 300 fruitbomen. Op de meeste locaties kan je vrij plukken, op andere plekken worden plukacties georganiseerd.

Lees meer

36 verschillende pesticiden in dode mezen

Een grootschalig onderzoek naar de oorzaak van de massale mezensterfte door Velt en Vogelbescherming Vlaanderen levert een schokkend resultaat op: maar liefst 36 verschillende pesticiden werden teruggevonden in de dode meesjes. Erger nog, vooral DDT werd gevonden, nochtans verboden sinds 1974 in België.

Lees meer

Gezocht: medewerker scholen (60% VTE)

Ben je gebeten door ecologische voeding en moestuinen op school? Heb jij zin om dit vorm te geven en mee bekend te maken? Dan is deze vacature beslist iets voor jou.

Lees meer

Leer groenten kweken in een klimaatveranderende wereld

We hebben alweer een hete zomer achter de rug. Voor onder meer tomaten en suikermais is dat geweldig. Andere groenten snakken dan weer naar water. Het voedselaanbod blijft daarentegen onveranderlijk. ‘Tijdens onze studiedag leren we hoe je productiebodems aan kunt passen aan een veranderend klimaat’, aldus Velt-medewerkster Nadia Tahon.

Lees meer

Maak net als Sammy je eigen daktuin

Elke vierkante meter optimaal benutten, daar draait het vandaag om. En dat is niet zo moeilijk leert ecologisch tuinarchitect Sammy Deburggraeve (35). Hij maakte meerdere daktuinen, waar hij al veel plezier van heeft gehad. ‘Het is een mooie combinatie van het ethische en het esthetische’, zegt hij.

Lees meer

Nu te koop

Sponsors

Landwijzer inspiratiecursus Agro-ecologie
Tuindagen Beervelde 2019
Ecoflora

Ledenvoordelen

Word lid

Ontvang Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat recepten en praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen