Je bent hier:

Nieuws

Zadenruilbeurs Reclaim the seeds: kiemen van verzet

Grote bedrijven en de Europese zadenwetgeving bedreigen de diversiteit in onze tuinen en op ons bord. De industrie bepaalt grotendeels wat we eten en zaaien. Hybridezaden leveren vooral winst op voor de grote zadenbedrijven. Hoe passen zaadvaste rassen dan nog in de tuin en op de boerderij? Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, promoot zaadvaste rassen juist. Veel rassen zijn ook levend erfgoed. Daarom organiseert Velt op 15 februari 2020 de Reclaim the seeds-zadenruilbeurs in Lier.

Lees meer

Samenaankoop biozaden: dit is het verschil tussen bio en gangbare zaden

Al miljoenen jaren produceren planten hun zaden. Ze zullen dus wel weten wat ze doen. Toch kan de mens het vaak niet laten om tussen te komen. Bij gangbaar zaadgoed gebeurt dat onder meer door de zaden met een pesticidelaagje te omhullen. Maar wat is nu het verschil tussen gangbare en biologische zaden?

Lees meer

Meer dan schaduw: een boek vol slimme ideeën

In het zonnetje vertoeven kan heerlijk zijn. Maar een tuin zonder schaduw is ook niet zo aangenaam. Heb jij een tuin zonder schaduwplekje? Of heb je er één met net heel veel schaduw en weet je niet goed welke planten er thuishoren? Het nieuwe Velt-boek Meer dan schaduw toont je wat er mogelijk is. Greet Tijskens, auteur van het boek en Velt-expert ecotuin, licht alvast een tipje van de sluier.

Lees meer

Geniet van glamoureuze feesten

Collega Leentje Speybroeck snuisterde door de kookboeken van Velt en stelde een heerlijk eindejaarsmenu samen. 'Mijn ideale feestmenu geeft uiteraard de hoofdrol aan die hartverwarmende, eindeloos inspirerende wintergroenten. Het is leuk om je gasten te verrassen met nieuwe smaakcombinaties of een leuk detail. Een feestmenu moet verwennen. Kies voor gerechten met een beetje glamour. Dan wordt de maaltijd zelf een echt geschenk.'

Lees meer

Word moestuincoach in scholen en kinderopvang

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Moestuincoach van Velt, Jong Leren Eten en IVN Natuureducatie, die in januari start in Utrecht.

Lees meer

Is het een appel of een peer?

Soms is het niet wat het lijkt. Zo ook bij de nashipeer, ook wel eens een Japanse peer, zandpeer of appelpeer genoemd. Kom hier alles over deze perensoort te weten.

Lees meer
Meer dan schaduw

Nieuw: 'Meer dan schaduw' tovert je tuin om tot de ultieme schaduwtuin

Heb je een tuin waar weinig zon komt? Of wil je net wat schaduw creëren? Het nieuwe Velt-boek Meer dan schaduw helpt je op weg.

Lees meer

Velt-samentuin Koudenborm wint uitdaging ‘Make Belgium Great Again’: ‘We hebben zo’n 320 kilogram elektro-afval verzameld’

Het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ lanceerde onlangs de oproep om als gemeente zoveel mogelijk klein elektronisch afval naar het containerpark te brengen. De gemeente Moerbeke komt daarbij als winnaar uit de bus. Het is de Velt-samentuin Koudenborm die het meeste afval verzamelde. ‘We hebben in het totaal zo’n 320 kilogram elektro-afval bijeen gebracht’, aldus Christine Vervaet (55) van de Velt-tuin.

Lees meer

Warmste Week tip: kerstgranola

Elk jaar halen duizenden mensen alles uit de kast voor het goede doel tijdens de Warmste Week in België en Serious Request, de Nederlandse evenknie. Velt geeft jou het ultieme recept om (véél) geld in het laatje te krijgen.

Lees meer

Zeven redenen om zaad te winnen

Binnenkort gaat de Velt-samenaankoop van biozaden van start. Maar je kunt ook zelf je zaden winnen. Hier zeven goede redenen waarom je dat zou doen.

Lees meer

Nu te koop

Sponsors

Download gratis wandelkaarten van Natuurpunt
https://www.depypere.be/
https://www.newb.coop/nl/campaign
Ecoflora

Waarom lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen