Je bent hier:

Nieuws

Mieren op aardbeiplanten: wat te doen?

Het is eigenlijk relatief zeldzaam dat mieren schade aanrichten in de moestuin. Ze graven bijvoorbeeld wel gangen, verzamelen organisch materiaal en bijten soms al eens wat worteltjes door. Doordat ze de planten ondergraven, kunnen die afsterven, omdat de wortelhaartjes droog komen te staan.

Lees meer

Wat dieren vertellen over de waterkwaliteit in je tuin

De dieren die in water voorkomen zeggen veel over de kwaliteit van dat water. De verschillende soorten ongewervelden die in een vijver kunnen voorkomen, zijn niet allemaal even gevoelig voor verontreiniging.

Lees meer

Crowdfunding voor nieuw boek 'Moestuinieren in potten en bakken' is succes

Het is gelukt. Op amper 10 dagen tijd is via crowdfunding het nodige budget opgehaald voor een nieuw boek over moestuinieren in potten en bakken. 

Lees meer

7 tips voor meer vlinders in je tuin

Vlinders zijn graag geziene diertjes in de tuin. Ze helpen bij het bestuiven, want met hun extra lange tong geraken ze bij stuifmeel waar andere insecten moeten afhaken. Veel vlinders zorgen bovendien voor veel rupsen en daar zijn vogels verlekkerd op.

Lees meer

Hoe plant je voorgekweekte plantjes uit tijdens droog en warm weer?

Ga je voorgekweekte planten uitplanten in de tuin? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal principes, zeker ook in tijden van droog en warm weer. Velt-moestuinspecialist Lieven David geeft alvast enkele tips.

Lees meer

Keukenpraatjes 6 over fermenteren

Fermenteren van groenten is leuk, lekker en gezond! Tijdens de zesde aflevering van Keukenpraatjes kom je er alles over te weten.

Lees meer

Gemeenten kiezen voor biologische bloembollen

De samenaankoop biologische bloembollen voor particulieren is dan wel afgelopen (en was een gigantisch succes!), steden en gemeenten kunnen nog steeds biobloembollen bestellen. Al enkele gemeenten gaven het goede voorbeeld.

Lees meer

Vandaag zetten we de bijen in de bloemetjes

20 mei is Wereldbijendag: een dag uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor alle bestuivers die het moeilijk hebben. Want ondanks vele goede zorgen blijven bijen, hommels, vlinders en vele andere insecten bedreigd. Monocultuur, het gebruik van pesticiden,... Er zijn verschillende redenen waarom bijen in de problemen komen.

Lees meer

'Mei is fantastisch in de fruittuin'

‘De maand mei is fantastisch in de fruittuin’, vertelt Jasmien Wildemeersch, auteur van het Velt-fruitboek Appel, peer en meer vol enthousiasme. ‘De fruitbomen zijn lentefris en krijgen eindelijk weer beestjes op bezoek.’ Flink wat van die beestjes zijn belangrijk voor je fruitbomen. Jasmien legt uit hoe je ze in de watten legt en zo een mooie oogst verzekert.

Lees meer

Enorme droogte: 5 tips voor je tuin

Je zal het vast ook wel gemerkt hebben: het is lekker warm en het heeft al een hele tijd niet geregend. We kampen momenteel met een enorme droogte waar ook onze tuinen erg onder lijden. Daarom deze vijf tips.

Lees meer

Sponsors

Biogroei
Loof en bezen
Huis van Haaz

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid