Je bent hier:

Nieuws

Een herfstige maaltijdsoep

Een heerlijk soepje brengt warmte tijdens donkere herfstdagen en zorgt voor een stevige dosis vitamines. Vier weken lang deelt onze huiskok Leentje Speybroeck daarom haar soeprecepten en -tips met jou. 

Lees meer

Keukenpraatjes: zuurdesembrood

Niks lekkerder dan een perfect gebakken zuurdesembrood, krokant aan de buitenkant, zacht en luchtig aan de binnenkant. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw brood deze perfectie benadert? Niemand minder dan zuurdesemexpert en bakkoningin Michel Gonzaga verklapt het je allemaal tijdens de volgende aflevering van Keukenpraatjes.

Lees meer

Soep!

Soep brengt warmte tijdens deze donkere herfstdagen en zorgt voor een stevige dosis vitamines. Vier weken lang deelt Velt-kok Leentje Speybroeck daarom haar soeprecepten en -tips met jou. 

Lees meer

Keukenpraatjes over granen en zaden

Volwaardige granen en zaden vormen een prachtige aanvulling aan ons dagelijks menu. Toch variëren we hier nog weinig mee terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Hoog tijd om daar verandering in te brengen met Keukenpraatjes.

Lees meer

Herfstkeuken: op het menu

Breng de herfst in je keuken. Zeven dagen lang gaan we weer aan de slag met overheerlijke seizoensgroenten en -fruit en maken daarmee de lekkerste gerechten. 

Lees meer

Groenten fermenteren, het nieuwste boek van Velt

Houd je van fermenteren? Of wil je het leren? Dan is er nu het nieuwe Velt-boek Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen. In dit 96 pagina's tellend pareltje boordevol prachtige foto’s en heldere infographics bundelen Sam Dewilde, Leentje Speybroeck en Emelie Heller hun inzichten over fermenteren én hun lekkerste recepten.

Lees meer

Velt stelt voor: het Fermentatiefestival

September en oktober staan in het teken van fermenteren bij Velt. Tijdens het Fermentatiefestival maken België en Nederland kennis met deze ecologische én lekkere kooktechniek.

Lees meer

Keukenpraatjes: groenten fermenteren

De volgende aflevering van onze online kookbabbel Keukenpraatjes staat volledig in het teken van ons allernieuwste boek: Groenten fermenteren.

Lees meer

Herfstkeuken: dag 6

Met de Seizoenskeuken maakt Velt van elk seizoen een echt feest. We gaan zeven dagen lang aan de slag met overheerlijke herfstgroenten en -fruit.

Lees meer

Herfstkeuken: dag 7

Met de Seizoenskeuken maakt Velt van elk seizoen een echt feest. We gaan zeven dagen lang aan de slag met overheerlijke herfstgroenten en -fruit.

Lees meer

Sponsors

https://www.amanvida.eu/nl/biologische-voedingssupplementen/omega-3-6-7-9/?manufacturer=234
https://labland.be/

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid