Keukenpraatjes: zuurdesembrood

Niks lekkerder dan een perfect gebakken zuurdesembrood, krokant aan de buitenkant, zacht en luchtig aan de binnenkant. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw brood deze perfectie benadert? Niemand minder dan zuurdesemexpert en bakkoningin Michel Gonzaga verklapt het je allemaal in deze aflevering van Keukenpraatjes.

Je maakt kennis met de twee basismethodes voor zuurdesembrood, jouw desem leren 'voeden' en tips en tricks krijgen om van jouw zuurdesemavontuur een succes te maken. 

Meer informatie de materialen die je nodig hebt om zuurdesembrood te bakken

Image
Ecologisch koken
Over Keukenpraatjes

In de filmpjes van Keukenpraatjes leert huischef Leentje Speybroeck je alles over de ecologische keuken. Tal van thema's komen aan bod: van koken met seizoensgroenten, zuurdesembrood maken tot groenten fermenteren.

Je kunt elke aflevering van Keukenpraatjes live volgen via onze Facebookpagina, iedere derde zaterdag van de maand. Elke aflevering verschijnt nadien ook op onze website.

Image
Leentje kookt
Over Leentje

Leentje Speybroeck schrijft en kookt. Op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie, maar het gaat uitermate lekker samen.

Leentje is specialiste ecologische voeding bij Velt en heeft meer dan 10 jaar ervaring als chef-kok in verschillende ecologische restaurants.

Ze is ook mede-auteur van enkele succesvolle kookboeken, waaronder Lekker gesmeerd en Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief