Image

Keukenpraatjes: vleesvervangers

Deze aflevering van Keukenpraatjes gaat over een boeiend thema: vleesvervangers.

Wil je graag wat vaker vegetarisch koken maar vind je het nog steeds moeilijk om dat stukje vlees of vis te vervangen door een volwaardig, ecologisch en vooral lekker alternatief? Dan is deze uitzending voor jou! Vleesvervangers -wat een woord!- zoals tofu, seitan, tempeh en sojagehakt zijn gezonde plantaardige eiwitbronnen. Ongekruid en onbereid hebben ze weinig smaak maar als je weet hoe je er in de keuken mee aan de slag moet, worden het echte lekkernijen.

Leentje leert je de aard van deze beestjes beter kennen en verklapt je hoe je ze kan verwerken in heerlijke woks, stoofpotjes, slaatjes en spreads.

Handige download bij deze aflevering

Image
Ecologisch koken
Over Keukenpraatjes

In de filmpjes van Keukenpraatjes leert huischef Leentje Speybroeck je alles over de ecologische keuken. Tal van thema's komen aan bod: van koken met seizoensgroenten, zuurdesembrood maken tot groenten fermenteren.

Je kunt elke aflevering van Keukenpraatjes live volgen via onze Facebookpagina, iedere derde zaterdag van de maand. Elke aflevering verschijnt nadien ook op onze website.

Image
Leentje kookt
Over Leentje

Leentje Speybroeck schrijft en kookt. Op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie, maar het gaat uitermate lekker samen.

Leentje is specialiste ecologische voeding bij Velt en heeft meer dan 10 jaar ervaring als chef-kok in verschillende ecologische restaurants.

Ze is ook mede-auteur van enkele succesvolle kookboeken, waaronder Lekker gesmeerd en Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief