Keukenpraatjes: lentegroenten

Deze aflevering van Keukenpraatjes staat in het teken van de lente. Huischef Leentje Speybroeck gaat aan de slag met vier echte voorjaarsgroenten: koolrabi, bloemkool, spinazie en radijsjes. 

Met Leentjes tips leer je het beste uit deze lentegroenten halen door ze op verschillende manieren te bereiden en ze te combineren met verrassende smaakmakers.

Image
Ecologisch koken
Over Keukenpraatjes

In de filmpjes van Keukenpraatjes leert huischef Leentje Speybroeck je alles over de ecologische keuken. Tal van thema's komen aan bod: van koken met seizoensgroenten, zuurdesembrood maken tot groenten fermenteren.

Je kunt elke aflevering van Keukenpraatjes live volgen via onze Facebookpagina, iedere derde zaterdag van de maand. Elke aflevering verschijnt nadien ook op onze website.

Image
Leentje kookt
Over Leentje

Leentje Speybroeck schrijft en kookt. Op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie, maar het gaat uitermate lekker samen.

Leentje is specialiste ecologische voeding bij Velt en heeft meer dan 10 jaar ervaring als chef-kok in verschillende ecologische restaurants.

Ze is ook mede-auteur van enkele succesvolle kookboeken, waaronder Lekker gesmeerd en Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief