Keukenpraatjes: improvisatiekoken

In deze aflevering van Keukenpraatjes duikt huischef Leentje Speybroeck de improvisatiekeuken in.

'Improvisatiekoken is een avontuurlijke manier van koken.'

Improvisatiekoken gaat verder dan het nauwgezet volgen van recepten. Het is een avontuurlijke manier van koken waarbij de eindbestemming afhangt van wat je op dat moment in jouw tuin, koelkast en voorraadkast hebt. 

Leentje leert je om smaken, kleuren en texturen slim te combineren. Ze maakt een bord dat niet alleen lekker en gezond is, maar ook verrassend, gevarieerd en mooi. Mét biologische, lokale en seizoensgebonden groenten in de hoofdrol, dat spreekt voor zich. 

Handige downloads bij deze aflevering

De improvisatiewijzer (via e-mail)

Image
Ecologisch koken
Over Keukenpraatjes

In de filmpjes van Keukenpraatjes leert huischef Leentje Speybroeck je alles over de ecologische keuken. Tal van thema's komen aan bod: van koken met seizoensgroenten, zuurdesembrood maken tot groenten fermenteren.

Je kunt elke aflevering van Keukenpraatjes live volgen via onze Facebookpagina, iedere derde zaterdag van de maand. Elke aflevering verschijnt nadien ook op onze website.

Image
Leentje kookt
Over Leentje

Leentje Speybroeck schrijft en kookt. Op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie, maar het gaat uitermate lekker samen.

Leentje is specialiste ecologische voeding bij Velt en heeft meer dan 10 jaar ervaring als chef-kok in verschillende ecologische restaurants.

Ze is ook mede-auteur van enkele succesvolle kookboeken, waaronder Lekker gesmeerd en Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief