Keukenpraatjes: granen en zaden

Volwaardige granen en zaden vormen een prachtige aanvulling aan ons dagelijks menu. Toch variëren we hier nog weinig mee alhoewel de mogelijkheden eindeloos zijn. In deze aflevering van Keukenpraatjes leer je een aantal granen en zaden beter kennen. Huischef Leentje Speybroeck vertelt je hoe je granen en zaden bereidt en verwerkt in uiteenlopende gerechten. Leentje maakt ook drie hartverwarmende herfstbordjes klaar op basis van deze granen en zaden.

De recepten die in deze aflevering klaargemaakt worden, vind je onderaan deze pagina. 

Handige downloads bij deze aflevering

Image
Ecologisch koken
Over Keukenpraatjes

In de filmpjes van Keukenpraatjes leert huischef Leentje Speybroeck je alles over de ecologische keuken. Tal van thema's komen aan bod: van koken met seizoensgroenten, zuurdesembrood maken tot groenten fermenteren.

Je kunt elke aflevering van Keukenpraatjes live volgen via onze Facebookpagina, iedere derde zaterdag van de maand. Elke aflevering verschijnt nadien ook op onze website.

Image
Leentje kookt
Over Leentje

Leentje Speybroeck schrijft en kookt. Op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie, maar het gaat uitermate lekker samen.

Leentje is specialiste ecologische voeding bij Velt en heeft meer dan 10 jaar ervaring als chef-kok in verschillende ecologische restaurants.

Ze is ook mede-auteur van enkele succesvolle kookboeken, waaronder Lekker gesmeerd en Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief