Image

Keukenpraatjes: ecokoken met Sarah

Een jaar lang volgen we Sarah De Hert in ons ledentijdschrift Seizoenen. Ze vertelt daarin hoe het er in haar ecologische gezinskeuken aan toe gaat en ze geeft heel wat tips om elke dag weer heerlijk te koken op het ritme van de seizoenen. Een bezoek aan de keuken van Keukenpraatjes kon dus niet uitblijven.

Sarah brengt twee van haar favoriete winterse verwengerechtjes mee en leert je in één klap koken met sojabrokken. Sojabrokken zijn een nog grote onbekende en daardoor ook vaak een ondergewaardeerde vleesvervanger.

Image
Ecologisch koken
Over Keukenpraatjes

In de filmpjes van Keukenpraatjes leert huischef Leentje Speybroeck je alles over de ecologische keuken. Tal van thema's komen aan bod: van koken met seizoensgroenten, zuurdesembrood maken tot groenten fermenteren.

Je kunt elke aflevering van Keukenpraatjes live volgen via onze Facebookpagina, iedere derde zaterdag van de maand. Elke aflevering verschijnt nadien ook op onze website.

Image
Leentje kookt
Over Leentje

Leentje Speybroeck schrijft en kookt. Op het eerste zicht misschien een vreemde combinatie, maar het gaat uitermate lekker samen.

Leentje is specialiste ecologische voeding bij Velt en heeft meer dan 10 jaar ervaring als chef-kok in verschillende ecologische restaurants.

Ze is ook mede-auteur van enkele succesvolle kookboeken, waaronder Lekker gesmeerd en Groenten fermenteren: van seizoen tot seizoen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief