Boterhammen saaie kost? Niet met ecologische groentespreads! Dit heerlijke broodbeleg is niet alleen lekker en gezond, het is ook zacht voor het milieu.
Kiezen voor de Velt-groentespreads, is kiezen voor lekker, gezond én ecologisch koken.
Onze groentespreads maken we met seizoensgroenten: groenten van bij ons, lokaal gekweekt op het ritme van de seizoenen die zorgen voor kleur, smaak en variatie op je brood. En daar is de planeet ons dankbaar voor, want transport en energieverbruik worden tot een minimum beperkt.
Ook restjes zijn meer dan welkom op ons brood. Een paar gekookte wortelen, wat geraspte rode biet, het groen van de prei: ze vormen stuk voor stuk de basis van verrassend lekker broodbeleg en geven zo voedselverspilling geen kans.
Minder vlees op je boterham is goed voor het milieu én voor je lijf. Bang om de filet américain, kipsalade of paté te moeten missen? Niet nodig. Je maakt in een wip een veggie versie van je favoriete beleg. Peulvruchten en vleesvervangers zijn echte kameleons als het gaat om het imiteren van een stevige beet.
Onze spreads zijn gemaakt van volwaardige biologische ingrediënten en we smeren ze ook het liefst op een biologisch broodje. Geen zin in brood? Je kan de spreads ook verwerken in tal van lekkere maaltijden.
Door zelf je broodbeleg te maken weet je perfect wat je eet. Ook de kleinste broodeters smullen van onze spreads. Laat ze gerust mee aan de slag gaan in de keuken. Zo leren ze de seizoensgroenten beter kennen en ontwikkelen ze zonder vooroordelen hun eigen smaak.
Ga zelf aan de slag met groentespreads dankzij het Velt-kookboek Lekker gesmeerd en de workshop Van groente tot spread.