Je bent hier:

Lang Leve de Appel

Lang Leve de Appel

Met het project Lang Leve de Appel wil Velt consumenten aanzetten tot het creatief verwerken van appelen en peren ter voorkoming van voedselverspilling. Het aanbod voor de verwerking van appelen en peren is versnipperd en de vraag naar lokale verwerking is groter dan het aanbod. Daar doet Velt iets aan!

Oproep

Heb je zelf een fruitboom of een boomgaard? Verwerk je appels of heb je plaats en middelen om andermans appels te verwerken? Heb je zin om een verwerkingsdag te organiseren met je afdeling? Geef het snel door aan [email protected]. Leentje brengt deze info in kaart zodat mensen elkaar kunnen vinden. Want samen oogsten duurt het langst.

Workshop

Lang Leve de Appel is niet alleen een fijn project maar ook de naam van een workshop uit het vormingsaanbod van Velt waarin je leert hoe appels en peren op verschillende manieren te verwerken. Sap, compôte, confituur, appelboter, chutney, enzomeer. Oogst op zijn best!

Lang Leve de Appel wordt gerealiseerd met de steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

.
Lang Leve de Appel

Sponsors

https://www.natuurtuinen-deburggraeve.be/natuurtuinen-ecologische-tuinaannemer

Boeken van Velt

Ontvang Seizoenen

In ons 2-maandelijks magazine vind je alles over ecologisch tuinieren, koken en leven.

Word lid en ontvang Seizoenen

Waarom Velt-lid worden?

  • Ontvang het tijdschrift Seizoenen
  • Geniet van korting op Velt-boeken en bij samenaankopen
  • Krijg korting in ruim 150 bio- en ecowinkels en webshops.

Word lid