Je bent hier:

Weekend Engelse Tuinen

Contact

DANIEL WILLAEYS
E-mailadres: [email protected]
Telefoonnummer: 03-383 12 37

Velt-groep

Voorkempen

Weekend Engelse Tuinen

Laatste kans voor een Weekend Engeland met Daniel !

Kew Gardens, Canterbury, Chilham, Brogdale

Met de bus van Lauwers naar Calais. Deze keer wel met de Shuttle. We rijden Kent en Groot-Londen door tot aan de Theems met de Kew Bridge. De grote botanische tuin Kew Gardens dateert van 1759 en beslaat 128 ha. Het is  UNESCO-Werelderfgoed. Vandaag heeft Kew de grootste collectie van levende en geconserveerde  botanische wezens van de wereld. In de tuin groeien 14.000 bomen en struiken, waaronder zeldzame en oude exemplaren. Voor ons zijn vooral de serres interessant.

Voor de verplaatsingen is er een ticket  voor het treintje.  Verdere info en afspraken worden later aan de ingeschrevenen bezorgd.  Daarom heb ik van iedere medereiziger het e-mail adres nodig.               

In de late namiddag rijden we naar Canterbury en de University of Kent. Het fijne diner staat voor ons klaar. Wie niet te moe is kan nog mee voor een avondlijke wandeling naar de stad (20’ stappen) en een goede pint (0,568 l), een halve pint kan ook. Voor het terugkeren is het  bergop!                                                                                             Op Op zondag, na de full English breakfast, verkennen we de North Downs, de kalkheuvels van Kent met stop in het bekoorlijke Chilham. Daarna rijden we naar Faversham met Brogdale, alles samen wellicht de grootste fruitverzameling van de wereld . Na de lunch worden we gegidst in de fenomenale fruitcollectie: meer dan 2000 appels, 500 peren 350 pruimen enz. Een levend fruitmuseum in zijn herfstweelde! Hier en daar kunnen we de proef op de som nemen. Daarna cream coffee/tea met  scone, jam en boter om in de Engelse sfeer te blijven en dan kunnen we zeker verder voor de rest van de dag.

Opstapplaatsen: Parkeerplaats : rond punt van Wommelgem met fruitwinkel Cools.  

Vertrek om 6u 00 stipt;  Wees enkele minuten vooraf aanwezig. 

Opstapmogelijkheid: in Gent, links van het U.Z. over de ring, aan hotel Campanile, naast Holliday Inn om 6u50, parkeren in de belendende straten  en  Loppem (rond punt afrit) om 7 u 20.   In Calais nemen we de shuttle tot Folkestone. Zondag terug rond 23 u 30.

Prijs: €  224 ( Velt en NBS) (€ 229  niet-lid):  alles inbegrepen: bus, drinkgeld chauffeur, shuttle, alle inkomgelden, gidsen (vertaling indien nodig), avondmaal, overnachting , full English breakfast,  lunch, Afternoon Tea.

Inschrijven via E-mail en betaling: Iban BE85 9793 3478 5906  BIC ARSPBE22  D. Willaeys  2980  Zoersel. Eventueel een voorschot van €124 of 129, saldo op 1 aug..

Identiteitskaart bijhebben noodzakelijk! Zoniet kan je onmogelijk mee.

Info[email protected]  Tel 03-383 12 37 gsm 0468-21 07 91 http://blog.seniorennet.be/fruit2

Inschrijvingsstrook (zie bijlage)  terug te bezorgen per e-mail  of  opsturen Lage Weg 60  2980   Zoersel

Wanneer

Zaterdag
09/09/2017 - 06:00 tot 10/09/2017 - 23:30

Waar

- -
- -
BE

Prijs

€ 224.00
229 € voor niet-leden Velt en Nat.BoomgaardenStichting

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Voorkempen

Velt-stand op 3de jaarmarkt Halle-Zoersel

Zondag
zondag 23 september 2018 - 09:00 tot 14:00
Groep: Voorkempen
Locatie: Halle-Zoersel
We plaatsen Velt in de kijker met ecoproevertjes, informatie over onze activiteiten, de actie 2020 pesticidevrij en boekenverkoop op een Velt- infostand.

De ecosmos, maak je eigen broodbeleg

Woensdag
woensdag 10 oktober 2018 - 20:00 tot 22:00
Groep: Voorkempen
Locatie: Oostmalle
Milieuvriendelijk en gezond broodbeleg maken? Dat is voortaan een koud kunstje! In deze cursus leer je hoe je lekker kookt met verschillende ingrediënten uit de ecologische keuken. Noten, zaden, peulvruchten, seizoengroenten en restjes vormen de basis van een ecosmos. Deze cursus vindt... Lees meer

EcoZoet of alternatieven voor suiker

Woensdag
woensdag 24 oktober 2018 - 19:30 tot 22:00
Groep: Voorkempen
Locatie: Zandhoven
Koken met zoet, zonder suiker. Er is veel meer zoet dan je voor mogelijk hield. Deze vorming biedt je achtergrond, duiding, tips en recepten voor zoet dat blijft duren. Je verneemt wat ‘suiker’ nu eigenlijk is en hoe wij het als brandstof verwerken. Je komt te weten hoe je suiker kan... Lees meer

Snoei van kleinfruit en druiven

Zaterdag
zaterdag 1 december 2018 - 14:00 tot 16:00
Groep: Voorkempen
Locatie: Zoersel
Hoe snoei en verzorg je rode bes, kruisbes, framboos,blauwe bes, framboos.. zodat de struik vitaal blijft en veel lekkere bessen oplevert? En hoe doe je dat met druiven in de kas en buiten. Jerry leert ons de kneepjes van het vak op deze praktijknamiddag in de tuin. Inschrijven via mail aan... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen