Je bent hier:

Improvisatiekoken - Koken van het land 14 september

Contact

Velt-groep

Deventer-Zutphen

Improvisatiekoken - Koken van het land 14 september

Haal meer uit je oogst! 

Heb je een moestuin of groentepakket ? Dan kook je automatisch volgens het seizoen. Niet het recept maar het aanbod van groenten bepaalt wat er op je bord komt. Dat kan weleens lastig zijn met de overvloed van de zomer (huh nog meer sla?) of als je geconfronteerd wordt met een onbekende groente (wat moet ik nu met palmkool...).Wil je leren hoe je flexibel kunt koken zodat je groenten niet op de composthoop belanden? Schrijf je dan in voor deze workshop! 

De workshop wordt gegeven op BD boerderij 'de Oosterwaarde'. Zij levert produkten direct van het land aan de consument via een afhaaladres in de buurt. We maken gebruik van wat er op de boerderij aanwezig is en gaan daarmee aan de slag!

De workshop wordt gegeven door Cathy Verschoor: Velt-lesgever en deelnemer/vrijwilliger op de Oosterwaarde. Het groentepakket van de Oosterwaarde inspireerde haar tot het schrijven van een recepten blog: (K)eetmee.

Wanneer: vrijdag 14 september van 17:30 - 20:00 uur
Plaats: BD boerderij de OOsterwaarde (Sallandsweg 6, 7431PX Diepenveen)
Prijsinfo: prijs: €15,- voor Velt leden en deelnemers Oosterwaarde, €22,50 voor niet-leden inclusief koffie/thee en ingrediënten

Geef je op bij [email protected]!

Wanneer

Vrijdag
14/09/2018 - 17:30 tot 20:00

Waar

Sallandsweg 6
7431PX Diepenveen
NL

Prijs

€ 15.00
voor niet-leden €22,50

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Deventer-Zutphen

Herfstmarkt het Nieuwe Veld

Zondag
zondag 23 september 2018 - 10:30 tot 17:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Bijzondere Herfstmarkt op Het Nieuwe Veld. Beleef 10 jaar zorgkwekerij Het Nieuwe Veld op de speciale jubileum Herfstmarkt, zondag 23 september van 10.30 tot 17.00 uur. Voor jong en oud is er een gevarieerd programma. Lezingen, thematische rondleidingen, demonstraties, workshops en doe-... Lees meer

Compost! -de workshop- 13 oktober

Zaterdag
zaterdag 13 oktober 2018 - 12:30 tot 15:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Zutphen
Op 13 oktober komt Velt-lesgever Mirjam Weisscher weer om ons het geheim van elke ecologische moestuinier te onthullen, namelijk: Compost!. Ditmaal op een nieuwe locatie Stadsgoed Helbergen in Zutphen Wil je een gezonde ecologische (moes)tuin met een gezonde bodem waar je groenten, kruiden,... Lees meer

Improvisatiekoken - Koken van het land 14 oktober

Zondag
zondag 14 oktober 2018 - 14:00 tot 16:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Haal meer uit je seizoens groenten! - LEER FLEXIBEL KOKEN MET GROENTEN VAN HET SEIZOEN EN DIRECT VAN HET LAND- In de improvisatiekeuken is niet het recept maar zijn seizoensgroenten ons uitgangspunt. Tijdens deze workshop nemen we een duik in de keukenpraktijk en in de wereld van de smaak.... Lees meer

Workshop bio-groentefermentatie (zuurkool-kimChi en pickle-pers) met fermenPeer

Zondag
zondag 21 oktober 2018 - 13:00 tot 17:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Deventer
Workshop bio-groentefermentatie (zuurkool-kimChi en pickle-pers) - met Peter van Berckel a.k.a. fermenPeer Fermenteren is een transformatieproces van voeding waarbij geweldige smaken ontstaan. Daarnaast is het erg gezond en duurzaam. Herontdek ook het belang van deze levende en vitale voeding en... Lees meer

Excursie Eetbaar Hout Kwekerij

Zondag
zondag 4 november 2018 - 14:30 tot 16:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Doetinchem
Eetbaar hout zijn boomstammen die geent zijn met eetbare paddenstoelen. Pip Gilmore van Groene Takken maakt en verkoopt eetbaar hout op de kwekerij.

Improvisatiekoken - Koken van het land 11 november

Zondag
zondag 11 november 2018 - 14:00 tot 16:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Haal meer uit je seizoens groenten! - LEER FLEXIBEL KOKEN MET GROENTEN VAN HET SEIZOEN EN DIRECT VAN HET LAND- In de improvisatiekeuken is niet het recept maar zijn seizoensgroenten ons uitgangspunt. Tijdens deze workshop nemen we een duik in de keukenpraktijk en in de wereld van de smaak.... Lees meer

Kookworkshop “In de Soep – Bouillon: de basis”

Zaterdag
zaterdag 17 november 2018 - 10:00 tot 13:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Deventer
Kookworkshop “In de Soep – Bouillon: de basis” Wil je graag gezond(er) eten? Wil je veel groenten eten per dag?Wil je weten wat er in je eten zit?Wil je je maaltijden meer variëren?Wil je lekker en eenvoudig eten? Dan is het soeptijd voor jou! Samen met Natasja duiken... Lees meer

Zaden winnen en ruilen

Zondag
zondag 2 december 2018 - 13:00 tot 16:00
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Zutphen
Francine van Kruidenhuis de Vlo laat ons het belang zien van zaadvaste rassen en hoe je zaden kunt winnen en goed bewaren. Neem zelf je zaden mee die je kunt missen om te ruilen.

Improvisatiekoken - Koken van het land 9 december

Zondag
zondag 9 december 2018 - 14:00 tot 16:30
Groep: Deventer-Zutphen
Locatie: Diepenveen
Haal meer uit je seizoens groenten! - LEER FLEXIBEL KOKEN MET GROENTEN VAN HET SEIZOEN EN DIRECT VAN HET LAND- In de improvisatiekeuken is niet het recept maar zijn seizoensgroenten ons uitgangspunt. Tijdens deze workshop nemen we een duik in de keukenpraktijk en in de wereld van de smaak.... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen