Je bent hier:

Halve daguitstap

Contact

Velt-groep

Staden

Halve daguitstap

We starten aan het SWOK om te carpoolen en rijden naar Dikkebus in de Zweerdtraat 61 bij Dries Delanote. Daar bezoeken we zijn bedrijf: "Le monde des mille couleurs". 'Wild Farming', zo noemt Dries Delanote zijn manier van boeren. Restaurants komen bij hem om kraakverse producten die nergens anders te vinden zijn. Inspiratie voor zijn manier van telen haalde hij in Afrika en Zuid-Amerika. Omdat er op elk moment een bestelling kan binnenkomen, kiest Dries er uitdrukkelijk voor om geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken, zelfs niet de in bio toegelaten producten. Zijn motto is 'Je moet op elk moment van elke dag elk blaadje op mijn veld kunnen opeten'. We kunnen er nog genieten van een drankje en een sapje.
Vervolgens rijden we door naar Poperinge in de Elverdingseweg 14a op bezoek bij de biobrouwerij "de Plukker". Het bezoek start in de brouwerij. Tijdens het degusteren van een Keikoppenbier vertelt de gids over de geschiedenis van het hopbedrijf en hoe de eigen brouwerij er ontstaan is.
Vervolgens nemen ze ons mee naar het hoppeveld waar je alles leert over de hop en de hopteelt.
Aansluitend is er een rondleiding door de brouwerij die langs alle facetten van het productieproces gaat.
Eindigen doen we met een tweede degustatie naar keuze.

Wanneer

Zaterdag
26/05/2018 - 13:15 tot 19:00

Waar

diverse 0
8840 Staden
BE

Prijs

€ 12.00
15 euro voor niet-leden

Meer activiteiten van onze Velt-afdeling Staden

De Smoestuinier

Vrijdag
vrijdag 14 september 2018 - 20:00 tot 22:00
Groep: Staden
Locatie: HOOGLEDE
Pesticiden, RoundUp, glyfosaat… Het lijken niet meteen begrippen die je tegenkomt in een comedyshow. Toch vormen pesticiden de rode draad in de nieuwe show van Steven Vromman, die hij speciaal voor de nieuwe Velt-campagne 2020pesticidevrij gemaakt heeft. Tijdens deze ‘Smoestuinier... Lees meer

Minder fijn stof door betere houtverbranding

Donderdag
donderdag 20 september 2018 - 20:00 tot 22:00
Groep: Staden
Locatie: Staden
Hout verbranden: eeuwenoud, springlevend! Het precieze moment waarop mensen voor het eerst vuur gebruikten om zich te verwarmen, is niet gekend. We weten wel zeker dat de mensheid al meerdere duizenden jaren actief vuur maakt. Met de komst van steenkool, stookolie en aardgas, is het aandeel van... Lees meer

Voedingssupplementen

Dinsdag
dinsdag 16 oktober 2018 - 19:30 tot 21:30
Groep: Staden
Locatie: Staden
Soria Natural gebruikt de planten en groenten van haar eigen biologische plantages voor de productie van een groot gamma hoogwaardige plantenpreparaten. De biologisch gecertificeerde plantages omvatten meer dan 480 hectare. Er worden een 70-tal plantensoorten gekweekt in een pollutievrij gebied op... Lees meer

Algemene ledenvergadering

Zaterdag
zaterdag 17 november 2018 - 14:00 tot 17:00
Groep: Staden
Locatie: Hooglede
Voorstelling jaarprograma 2019 Voordracht eiwitten Omdat er steeds meer tegenstrijdige antwoorden op ons afkomen, hebben wij Maria Van de Keere uitgenodigd om alles voor ons op een rijtje te zetten. Maria Van de Keere is apotheker en voedingsdeskundige. Koffie met boterkoeken

50 tinten vinaigrette

Woensdag
woensdag 12 december 2018 - 19:30 tot 22:00
Groep: Staden
Locatie: Staden
Annick stelt een reeks oliën en azijnen voor, met wat achtergrond rond de productie ervan. Daarvan kunne we er verschillende proeven.Verder besteedt ze ook aandacht aan het gebruik: wanneer gebruik je best welke olie of welke soort azijn. Tenslotte bespreekt ze ook enkele toepassingen waarin... Lees meer

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid

Seizoenen

In ons tweemaandelijks tijdschrift Seizoenen brengen we telkens meer dan 40 pagina's over ecologisch tuinieren, koken en leven. Ook heel wat praktische tips voor je moes- en siertuin.

Word lid en ontvang Seizoenen