Je bent hier:

Voedselverspilling (3e graad)

Voedselverspilling (3e graad)

Lekker zo’n boterham met aardbeienconfituur, maar weten we ook waar de aardbeien uit deze pot vandaan komen? Hoe worden ze geoogst, verwerkt, verkocht en uiteindelijk geconsumeerd? En hoeveel aardbeien gaan tijdens deze weg van veld naar bord verloren? 

Via dit pakket leren kinderen de stappen van voedselverwerking en de risicofactoren van voedselverlies kennen. Op een ludieke en aanschouwelijke manier analyseren zij deze problematiek en ontdekken hoe ze zelf voedselverspilling kunnen tegengaan.


Bekijk andere educatieve pakketten rond duurzame voeding voor het lager onderwijs

Voedselverspilling

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid