Je bent hier:

Angeliek

Angeliek

Angeliek is een natuurlijke dorstlesser met een unieke basis op basis van drie regionale kruiden uit de Vlaamse Ardennen: brandnetel, vlierbloesem en grote engelwortel.

Regionaal en natuurlijk

De Vlaamse Ardennen en kruiden hebben altijd al een hechte band gehad. Vroeger werd de grote engelwortel op grote schaal geproduceerd in de omgeving van Geraardsbergen voor de cosmetica- en de geneesmiddelenindustrie. Deze statige schermbloemige is toe aan een heropleving. Ze laat zich in ons drankje vergezellen door brandnetel die zorgt voor een heel apart aroma en door vlierbloesem die zorgt voor een frisse toets.

Een natuurlijke vergisting, veroorzaakt door de zwam ‘Kombucha’, maakt Angeliek tot een sprankelend drankje dat op een natuurlijke manier tot drie jaar bewaarbaar blijft. Angeliek wordt gebrouwen en gebotteld bij Thylbert bvba uit Oedelem. Angeliek heeft een smaak die je moeilijk kunt vergelijken met andere drankjes, omdat ze heel uniek is. Angeliek is minimaal gezoet met appeldiksap, stevia en wat ruwe rietsuiker. De vergisting zorgt voor een verzuring met als resultaat een natuurlijke dorstlesser waarvan je de smaak leert waarderen.

Door jongeren, voor iedereen

Het Angeliek-recept is ontwikkeld door leerlingen van het Bernardustechnicum in Oudenaarde. Zij wonnen van vier scholen de wedstrijd voor een kruidendrank uit de Vlaamse Ardennen.

Deze wedstrijd was een van de acties in het project Kruiden verkennen in de Vlaamse Ardennen waarin producenten, kruidenkenners en verenigingen gedurende twee jaar een regionaal expertisenetwerk voor kruiden uitbouwden. Velt wil dit ecodrankje graag mee op de kaart zetten.

Angeliek

Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid