Velt lanceerde op 17 mei de campagne 2020pesticidevrij. Tegen 2020 willen we alle pesticiden uit de winkelrekken in Vlaanderen en Nederland, zodat particulieren ze niet meer kunnen kopen. Pesticiden zijn schadelijk voor mens en dier. Bovendien zijn er heel wat alternatieven waardoor je pesticidevrij kan tuinieren. Je leest er alles over op www.2020pesticidevrij.nu

Niet alleen Velt wil de pesticiden uit de winkelrekken. Op 21 mei 2016 werd wereldwijd gedemonstreerd tegen zadenreus Monsanto, onder de noemer ‘March Against Monsanto’. Bovendien woedt binnen de EU het debat over de productie- en verkoopslicentie voor glyfosaat, het hoofdbestanddeel van Monsanto’s omstreden onkruidverdelger Roundup.

Daarom werkte Studio Globo een actuales uit over de protesten tegen Monsanto. Ze vragen zich tijdens deze les af waarom mensen op straat komen om te protesteren tegen Monsanto. Waarom zou de EU de productie en verkoop van glyfosaat mogelijk verbieden? Is er dan iets mis met wat Monsanto en consoorten doen? Is de tegenstand terecht? Of valt het allemaal wel mee?

Zin om met jouw leerlingen in debat te gaan? Neem dan zeker een kijkje op deze website.