Je bent hier:

Lang leve de oogst

Lang leve de oogst

Welke techniek is het best om tomaten te bewaren en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Het komt allemaal aan bod.

Je leert de verschillende technieken kennen om je groenten en fruit langer te bewaren en je komt alles te weten over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen en fermenteren.

Heb je zelfgemaakte jam, chutney of notenporto?  Breng ze gerust mee, dan proeven en bespreken we de technieken. Na de theorie gaan we zelf aan de slag.


Interessant lesmateriaal bij deze lezing, demo of workshop


Praktische informatie over deze lezing, demo of workshop

  • Duur: 2,5 uur
  • Prijs:
    • Voor Velt-groepen: €1 00
    • Voor vzw's, vormingsinstellingen en scholen: €1 50
    • Voor openbare besturen: € 200 (België) of € 300 (Nederland)
    • Voor commerciële instellingen of bedrijven: prijs op basis van offerte
    • + onkosten lesgever: vervoersonkosten (€ 0,30/km) en diverse onkosten (kopieermateriaal, ingrediënten,...) overeen te komen met de lesgever.

Wil je deze lezing, demo of workshop organiseren?

  • Doe je aanvraag ten laatste 8 weken voor de gewenste datum. Indien dit gepubliceerd dient te worden, vragen we je deze aanvraag 8 weken voor publicatie door te geven.
  • Velt-afdelingen vullen de geplande activiteit in op Velt Beweegt.


Advertenties

Boeken van Velt

Ledenvoordelen

  • 6 keer per jaar ons tijdschrift Seizoenen
  • Leuk welkomstpakket
  • Korting op boeken van Velt
  • Korting in ruim 150 bio- en ecowinkels
  • Grote korting met onze jaarlijkse Velt-zadenactie
  • Uitnodigingen voor interessante activiteiten in je buurt
  • Toegang tot het online Seizoenen-archief
  • Je ontvangt onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Word lid